ជារៀងរាល់ចុងសប្ដាហ៍ ឬនៅពេលជប់លៀង យើងតែងញ៉ាំស្រាច្រើន និងតែងស្រវឹងស្ទើរ
រាល់លើក ដូច្នេះគួរតែស្វែងយល់ពីវិធីសាស្ដ្រមួយចំនួនខាងក្រោមដើម្បីទប់ទល់ និងជួយ
បន្សាបជាតិស្រវឹងអោយបានឆាប់រហ័ស។
១/ ទឹកខ្មេះបន្សាបស្រា
![](/FileManager/Articles/mce/2012/1/26/7577-b76eaf6c-ae76-4adb-aa72-a34a59ba5668.jpg)
ប្រើទឹកខ្មេះដាំជាមួយសម្លម្ជូរទុកញ៉ាំ ឬផឹក(សន្សឹមៗ)ទឹកខ្មេះមួយកូនពែង(២០ទៅ ២៥មល)
ក៏អាចជួយបន្សាបស្រាបាន។ ក្រៅពីនេះ យើងអាចប្រើទឹកខ្មេះលាយជាមួយមើមស្ពៃ ស
ដែលហាន់ស្ដើងៗ រួចថែមស្ករ ស និងច្របល់អោយសព្វ។
២/ មើមស្ពៃ ស(ឆៃថាវ)
![](/FileManager/Articles/mce/2012/1/26/7577-eef3827c-4f25-46b3-9736-28d4276c82bd.jpg)
យកមើមស្ពៃ ស ១.០០០ក្រាម កៀបយកទឹក ចែកជា ២ ចំណែកដើម្បីញ៉ាំ។
៣/ ទឹកអំពៅ
![](/FileManager/Articles/mce/2012/1/26/7577-08944316-80b8-445f-bab0-29fe6689ce48.jpg)
ទឹកអំពៅសុទ្ធមួយកែវ អាចជួយបន្សាបស្រាបានយ៉ាងឆាប់រហ័ស។
៤/ ក្រូចពោធិ៍សាត់ ឬក្រូចឃ្វិច
![](/FileManager/Articles/mce/2012/1/26/7577-9ed905ed-b835-49f8-b464-47995742a526.jpg)
យកក្រូចពោធិ៍សាត់ ឬក្រូចឃ្វិចពី ៣ ទៅ ៥ផ្លែ បកសម្បកចេញរួចញ៉ាំ ឬកៀបយកទឹកញ៉ាំ
ក៏បាន។
៥/ អំបិល
ប្រសិនញ៉ាំច្រើនពេក និងតឹងណែនក្នុងទ្រូង យើងអាចយកអំបិលមួយចិប លាយជាមួយទឹក
ក្ដៅមួយពែងដើម្បីញ៉ាំ។
៧/ ទឹកតែ និងស្ករ ស
![](/FileManager/Articles/mce/2012/1/26/7577-7af0f3cd-6061-49a8-a064-e0d6c168d797.jpg)
ឆុងតែមួយពែងធំ រួចដាក់ស្ករ ស ៣ ទៅ ៤ស្លាបព្រាបាយ ញ៉ាំទាន់ក្ដៅៗនឹងអាចជួយបន្សាប
ជាតិអាកុលក្នុងឈាម ទន្ទឹមនឹងនេះ វាក៏ជួយបណ្ដេញជាតិអាកុល និងកាកសំណល់ចេញ
មកក្រៅបានឆាប់រហ័សផងដែរ៕
ដោយ ៖ សូរីយ៉ា
ប្រភព ៖ bs