CamNews

យល់ដឹង 

របៀប​ធ្វើ​អាម៉ុក​ខ្យង​ ឱ្យឈ្ងុយឆ្ងាញ់!

កន្លង​មក​ ធ្លាប់​ឮ​តែ​អាម៉ុក​ត្រី​ អាម៉ុក​សាច់​មាន់​ ​ឥឡូវ​មាន​អាម៉ុក​ខ្យង​ទៀត។ មិត្ត​យុវវ័យ​ណាចង់ធ្វើអាម៉ុកខ្យង សូមសាកធ្វើល​មើល​ ប្រាកដជា​ងាយ​ស្រួលមិនខាន។ សាក​ធ្វើ​តាម​ការ​រៀប​រាប់​ខាង​ក្រោម​នេះ​បន្តិច​មើល៍​ សង្ឃឹម​ថា​ មិត្ត​យុវវ័យ​ នឹង​ពេញ​ចិត្ត៖

គ្រឿង​ផ្សំ៖
ខ្យង ​១​ គីឡូ​ក្រាម​
សាច់​ជ្រូក​បី​ជាន់​១​ខាំ
សណ្ដែក​ដី
ម្ទេស​ឆ្អើរ​
ខ្ទិះ​ដូង
គ្រឿង​បុក​ (រំដេង​ រមៀត​ ស្លឹក​គ្រៃ​ហាន់)​
កាពិ​
ប្រេង​ខ្យង
គ្រាប់​ជម្ពូ​ឆា​យក​​ខ្ទះ​
ស្លឹក​កន្ទួត
ស្លឹក​ក្រូច​សើច​
ពង់​មាន់​

វិធី​ធ្វើ៖

យកសាច់ខ្យងចេញពី​សំបក​របស់​វា​ ប៉ុន្តែ​ត្រូវ​រក្សា​សំបក​ទាំង​នោះ​ទុក​ កុំ​ចោល។ ចិញ្ច្រាំ​សាច់​ជ្រូក​ និង​ហាន់​សាច់​ខ្យង​ជា​ចំណិត​តូច​ៗ។​ បន្ទាប់​មក​យក សាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំ និង​សាច់​ខ្យង​ហាន់​រួច​នោះ​ទៅ​ឆា​ចូល​គ្នា​ជាមួយ​នឹង​គ្រឿង​​​បុក​, ម្ទេស​ឆ្អើរ, និង​កាពិ​ រហូត​ដល់​ឆ្អិន​ល្អ។

ជំហាន ​បន្ទាប់ ​ត្រូវ​យក​ស្លឹក​កន្ទួត​ទៅ​ទ្រាប់​សាច់​​ដែល​ឆា​ជាមួយ​គ្រឿង​អម្បាញ់មិញ​ រួច​​ហើយ​យក​ទៅ​ញាត់​ចូល​ក្នុង​សំបក​ខ្យង​ដែល​រក្សា​ទុក​នោះ។

ប៉ុណ្ណឹង ​នៅ​មិន​ទាន់​រួច​រាល់​ទេ។ ប្រិយមិត្ត​ត្រូវ​ចាក់​ទឹក​ខ្ទិះ​ ដែល​ឆា​បញ្ចូល​គ្នា​ជាមួយ​ពងមាន់, ម្ទេស​ និង​ស្លឹក​ក្រូច​សើច​ ទៅ​ស្រោច​ពី​លើ​ខ្យល់​ ដែល​មាន​ញាត់​សាច់​ទ្រាប់​ស្លឹក​កន្ទួត​នោះ​ រួច​ហើយ​យក​វា​ទៅ​ចំហុយ​ប្រហែល​ជា​១៥​នាទី​ទៀត ​ទើប​រួច​រាល់ ៕

អត្ថបទ៖ សារ៉ាត


Tags: Knowledge