CamNews

សុខភាព 

តើ​មាន​ជំងឺ​ដំបៅ​ក្រពះ គួរ​តម​អាហារ​អ្វីខ្លះ?

តើ​មាន​ជំងឺ​ដំបៅ​ក្រពះ គួរ​តម​អាហារ​អ្វីខ្លះ?

ដំបៅក្រពះបណ្តាលមកពីការផលិតជាតិអាស៊ីត ក្រពះច្រើនពេក, មិនមានទឹករំអិលការពារក្រពះគ្រប់គ្រាន់និងភើ​ទឹក​ប្រមាត់​ចេញ​ពី​ក្នុង​ពោះ​វៀន​តូច ដែល​វា​បណ្តាល​មក​ពីការជក់បារី, ផឹកស្រា, ទម្លាប់​ញ៉ាំ​អាហារ​មិន​ទៀង​ទាត់, និង​ញ៉ាំ​អាហារ​បង្កើត​អាស៊ីត​ច្រើន​ពេក។

អាហារគួរចៀសវាង

•         ជំងឺដំបៅក្រពះពោះវៀននេះមានទំនាក់ទំនងជាមួយនឹងការញ៉ាំជាតិកាហ្វេអ៊ីនច្រើនពេក ដូច្នេះអ្នកគួរតែចៀសឲ្យបាន​នូវ​កាហ្វេ, តែ​ខ្មៅ និង​កូកា​កូឡា។

•         លុបបំបាត់ឲ្យអស់នូវអាហារធ្វើពីទឹកដោះគោររយៈពេលយ៉ាងហោចណាស់១ខែ។

•         ជាតិស្រាទៅភ្ញោចក្រពះបញ្ចេញជាតិអាស៊ីត។

•         មិនត្រូវញ៉ាំអាហារមានជាតិស្ករ និងខ្លាញ់ច្រើនពេកទេ ព្រោះវានឹងទៅបង្កើនការផលិតអាស៊ីតកាន់តែច្រើន។

•         ចូរចៀសវាងអាហារហិលព្រោះវាធ្វើឲ្យភ្នាសរបស់ពោះវៀនកាន់តែខូចខាត។

•         ចូរចៀសវាងការញ៉ាំអាហារពេលយប់ជ្រៅ ព្រោះវាទៅបន្ថែមសម្ពាធដល់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំកាន់តែខ្លាំង។

•         ចូរចៀសវាងផ្លែឈើជូរៗ, ប៉េងប៉ោះឆៅ, និងម្នាស់។

•         ចូរចៀសវាងអាហារធ្វើពីម្ស៉ៅសគ្រប់ប្រភេទ៕




ផ្តល់សិទ្ធដោយ ៖ ខ្មែរថកឃីង


Tags: health Stomach