សុខភាព ៖ ទំពាំងបានជូរ គឺជាផ្លែឈើមួយប្រភេទ ដែលមានអត្ថប្រយោជន៍ ជាច្រើនសម្រាប់សុខភាព ជាពិសេសធ្វើជាឪសថសម្រាប់ ព្យាបាលជំងឺបានមួយភាគធំ។
ជាមួយគ្នានេះដែរ ទំពាំងបាយជូរមាន សារធាតុសំខាន់ៗដូចជា ស្ករ និងសារធាតុអាហារ ជំពូកអាស៊ីដសរីរាង្គប្រមាណពី ៧ ទៅ ៨ប្រភេទ។
ក្រៅពីនេះវាផ្ទុកទៅដោយ វីតាមីន C ដែក និងកាល់ស្យូម។ ហើយម្យ៉ាងវិញទៀត បើយើងស្ងោរទឹកទំពាំងបាយជូរ សម្រាប់ផឹកជាប្រចាំថ្ងៃ អាចព្យាបាលជំងឺរលាកថ្លើម និងរលាកសន្លាក់បាន យ៉ាងមានប្រសឹទ្ធភាព៕