ថ្ងៃនេះយើងខ្ញុំសូមណែនាំ មុខម្ហូបមួយមុខ ដែលមានឈ្មោះ ជើងមាន់ប្រលែងទឹកម្ជូរ។ ម្ហូបមួយមុខនេះមានគ្រឿងផ្សំ និងវិធីធ្វើដូចខាងក្រោម៖
គ្រឿងផ្សំ៖
- ជើងមាន់ ៥
- អំបិលកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្ទេសទុំ ១០០ ក្រាម
- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំរួច មួយស្លាបព្រាកាហ្វេ
វិធីធ្វើ៖
- ជាដំបូងអ្នកត្រូវយកក្រញាំជើងមាន់ដែលធ្វើរួចមកលាងសម្អាតឲ្យបានស្អាត។
- ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះ បន្ទាប់មកដាក់បង់ក្រញាំជើងមាន់ចួល ហើយរងចាំរហូតដល់ជើងមាន់រាងផុយបន្តិច រួចស្រង់ចេញទុកមួយអន្លើ។
- ប្រើម្ជូរអំពិលទុំ ១០០ ក្រាមដាក់ចូលក្នុងកូនចានមួយជាមួយទឹកធម្មតា រួចបន្ថែមអំបិលកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ប៊ីចេងកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ ព្រមទាំងខ្ទឹមដែលបានចិញ្ច្រាំរួចមួយស្លាបព្រាកាហ្វេកូរឲ្យសព្វ បន្ទាប់មកឆ្កៀលយកគ្រាប់ចេញពីម្ចូអំពិល ចាក់ចូលទៅក្នុងខ្ទះក្តៅមួយ បន្ទាប់មកដាក់ក្រញាំជើងមាន់ចូលក្នុងខ្ទះ កូរឲ្យសព្វរង់ចាំដល់ចូលជាតិគា្ន ដួសក្រញាំដាក់ក្នុងចានមួយ បន្ទាប់មកដួសទឹកម្ជូរស្រោចពីលើជាការស្រេច ៕
ប្រែសម្រួល ៖ សារ៉ាត
ប្រភព ៖ khmercookingrecipes