CamNews

យល់ដឹង 

របៀបធ្វើខមុំាពោះតាន់ឱ្យឆ្ងាញ់ពិសា

ខមុំាពោះតាន់ជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិភោគមិនថារស់នៅក្នុង

ទីក្រុង រឺជនបទទេ និងល្បីថា ជាមុខម្ហូបខ្មែរដែលឆ្ងាញ់ពិសា។ តើខមុំាពោះតាន់ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្ត
ញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំអ្វីខ្លះ?

គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖

 

                        - ម៉ាំត្រី                                                     - ពពាយ

                        - សាច់ជ្រូកលាយខ្លាញ                                 - ត្រសក់                                                                         

                        - ម្ទេសប្លោកខ្ចី វិធីធ្វើ                                     - ប្រេងឆា                                                 

                        - ពោះតាន់ជ្រូក                                           - ម្សៅស៊ុប                                          

                        - ត្រប់វែងដុត                                             - ត្រប់ស្រួយ                                                 

                        - ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម                                     - ស្ពៃក្ដោប

ចំពោះរបៀបធ្វើមានជាលំដាប់ដួចតទៅ៖

     មុនដំបូងលោកអ្នកត្រូវយកសាច់ជ្រូកជាប់ខ្លាញ់ទៅលាងទឹកឱ្យស្អាត ហើយចិញ្ច្រាំឱ្យម៉ត់ទុកមួយដុំសិន។ ចំណែកឯពោះតាន់
ជ្រូកវិញ ត្រូវយកទៅស្ងោរឱ្យឆ្អិនល្មម។ យកម៉ាំមកចិញ្ច្រាំឱ្យហ្មត់ ហើយយកខ្ទះដាក់ខ្លាញ់ឱ្យក្ដៅ ទើបដាក់ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហមចូល លីងវា
ឱ្យឈ្ងុយទើបដាក់សាច់ជ្រូក និងម៉ាំដែលបានចិញ្ច្រាំនោះចូល ឆាឱ្យសព្វចូលគ្នា ដាក់ម្សៅស៊ុបបន្ដិច ស្ករបន្ដិច ភ្លក្សមើលឱ្យល្មមជាការស្រេច។

សូមរៀបបន្លែដាក់ចានផ្សេងមួយ រៀបចំឱ្យមើលទៅមានសោភ័ណភាពស្អាត ចំណែកឯម៉ាំ និងពោះតាន់វិញរៀបដាក់ចាន មួយដោយឡែក។ ក្រោយពីរៀបចំរូចហើយយើងក៏អាចញុំាវាបានយ៉ាងឆ្ងាញ់ ៕

ដោយ៖ សារ៉ាត

ប្រភព៖ Antkh


Tags: Faceline Cambodia