គ្រឿងផ្សំ:
-សាច់មាន់ (តាមការចូលចិត្តអ្នកអាចដាក់ត្រីប្រា, ត្រីឆ្លាំង ឬ ត្រីពោរ ឬសាច់ទា..)កន្លះគីឡូក្រាម កាត់ជាដុំៗ
-រំដេង ៤-៥ដុំ យកទៅដំ ឬយកទៅអាំងអោយឈ្ងុយ
-ខ្ទឹមស ៣-៤ កំពឹស យកទៅដំ ឬយកទៅអាំងអោយឈ្ងុយ
-គល់ស្លឹកគ្រៃ ២ គល់ យកទៅដំ ឬយកទៅអាំងអោយឈ្ងុយ
-ម្ទេសចិញ្រ្ចាំបន្តិច (ដាក់យកពណ៌)
-ខ្ទឹមក្រហម ២ ដុំ (ពុះជាពីរ ឬ បួន តាមទំហំខ្ទឹម)
-ម្ទេសផ្លោក ១ ផ្លែ ជាជាចំណិតល្មមៗ
-ម្ទេស ២ ផ្លែ (តាមការចូលចិត្ត)
-ត្រប់ស្រួយ ៥ ផ្លែ (ចិតជាចំណិតល្មមៗ ហើយដាក់ក្នុងទឹករួចដាក់អំបិលបន្តិច)
-ម្រះព្រៅ
-អំពិល
-ប្រហុកចិញ្រ្ជាំ ឬកាពិ (តាមការចូលចិត្ត) ខ្ចប់ដុត ១ ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ស្ករសកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-អំបិលបន្តិច
របៀបធ្វើ:
-ដាក់ឆ្នាំងដាំទឹកអោយពុះ ដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង និងប្រហុក មួយសន្ទុះ ដាក់សាច់មាន់ចូល ហើយពេលទឹកពុះ ដាក់អំបិល ស្ករស អំពិល និងត្រប់ស្រួយ បន្ទាប់មកភ្លក់អោយល្មម។ ដាក់ម្ទេសប្លោកចូល ខ្ទឹមស និងខ្ទឹមក្រហម ទុកឱ្យពុះ ហើយបង់ស្លឹកម្រះព្រៅចូលជាការស្រេច(ម្រះព្រៅបង់ហើយលើកភ្លាម) ៕
ដោយ៖ សារ៉ាត
ប្រភព៖ comeze