ស្វាយ ជាប្រភេទផ្លែឈើហូបផ្លែ ដែលមានឱជារស ឆ្ងាញពិសា អាចទទួលទានបានទាំងនៅខ្ចី
និង នៅពេលទុំ ឬ អាចទទួលទានជាបង្អែម ក៏បាន។ ផ្លែស្វាយ មិនត្រឹមតែ ជាផ្លែឈើសំរាប់
ទទួលប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែ ផ្លែស្វាយមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនទៀត ចំពោះសុខភាព។
១/ ជួយការពារការកើតជំងឺមហារីក៖ ផ្លែស្វាយមានផ្ទុកនូវ សារធាតុ antioxidant ជាច្រើន
ដែលជួយការពាររាងកាយប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីកពោះរៀនធំ សុដន់ ក្រពេញប្រូស្តាត និងជំងឺ
មហារីកឈាម។
២/ ជាអាហារកម្លាំង៖ ផ្លែស្វាយពោរពេញ ទៅដោយវីតាមីន C និង សារធាតុ caroteniods
ដែលមានតួនាទី ជួយបង្កើនដល់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
៣/ បន្ថយសារធាតុខ្លាញ់ និងជួយរំលាយអាហារ៖ ផ្លែស្វាយសម្បូរដោយសារធាតុសរសៃ
វត្ថុធាតុរអិល វីតាមីន C ដែលជាជំនួយក្នុងការរំលាយអាហារ និង កាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់។
៤/ ជម្រះស្បែក និង ធ្វើអោយភ្នែកមានសុខភាពល្អ៖ ផ្លែស្វាយមានផ្ទុកនូវសារធាតុ beta
-carotenecarotene និង វីតាមីន C។ អ្នកអាចយកសាច់ស្វាយ យកបិទលើមុខដើម្បីធ្វើឱ្យមុខ
របស់អ្នកស ភ្លឺរលោង និង ជួសជុល កោសិកាចាស់ៗ។ ជាពិសេស វាមានផ្ទុកនូវ វីតាមីន A
អាចជួយថែរក្សាសុខភាព ពីជំងឺខ្វាក់មាន់ និង ជំងឺភ្នែកក្តៅ៕
ប្រែសម្រួលដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ truththeory