គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោ ម្ទេសហឹរ ម្ទេសប្លោក ស្លឹកក្រូចសើច ជីនាងវង ត្រប់ ម្ទេសហាវៃ ដូង ស្ករស អំបិល ទឹកត្រី ម្រេច។
វិធីធ្វើ
១- បរិមាណមនុស្ស ២នាក់ រយៈពេលចម្អិន ១០នាទី
២- សាច់គោ ២ ខាំ (លោកអ្នកអាចធ្វើជាមួយសាច់អ្វី ក៏បានតាមការចូលចិត្ត) គ្រឿងការីខៀវ ៥០ ក្រាម ត្រប់ពុតញង ៣ ក្រាម ជីនាងវង ២ មែក ម្ទេសហាវៃ ២ក្រាម ម្ទេសប្លោកទុំ ២ ផ្លែ ម្ទេសហឹរ ៥ គ្រាប់ ស្លឹកក្រូចសើច ៥ សន្លឹក ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ ស្ករស ៣ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ម្រេច ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ ខ្ទះដូងកន្លះកូនចាន។
៣- សាច់គោលាងទឹក រួចហាន់ជាចំណិតស្តើងៗ ម្ទេសហាវៃ និងម្ទេសប្លោកទុំ លាងទឹករួចហាន់ជាចំណិតៗ ស្លឹកក្រូចសើច និងត្រប់ពុតញង លាងទឹកឱ្យស្អាតទុកមួយអន្លើ
៤- ដាក់ខ្ទះលើភ្លើងឱ្យក្តៅ រួចចាក់ខ្ទិះដូងចូល - ចាក់គ្រឿងការីចូលគ្នា ឆាឱ្យឡើងឈ្ងុយ ទុករយៈពេល ២នាទី - ដាក់សាច់ចូល ហើយឆាចូលច្របល់ជាមួយគ្រឿងការី
៥- ចាក់បន្លែ ដូចជាត្រប់ពុតញង ស្លឹកក្រូចសើច ម្ទេសខៀវ និងម្ទេសប្លោកក្រហម ដែលបានហាន់រួចឆា ច្របល់ចូលគ្នា
៦- ចាក់គ្រឿងផ្សំរសជាតិចូល ឆាច្របល់ចូលគ្នា ទុករយៈពេល ១០នាទី ទើបដាក់ចុះជាការស្រេច ។
កំណត់សម្គាល់ផ្សេងៗ
នៅពេលដួសដាក់ចានបរិភោគ ត្រូវយកស្លឹកជីនាងវងដាក់ពីលើ ម្ហូបនេះអាចទទួលទានជាមួយបានក៏បាន ឬជាមួយនំបញ្ចុកក៏បាន ៕
ប្រែសម្រួល ៖ សារ៉ាត
ប្រភព ៖ អេអិនធី