ម្រេចខ្មៅគឺជាគ្រឿងទេសក្តៅ ដែលគេនិយមប្រើជាគ្រឿងផ្សំមុខម្ហូប ដើម្បីបន្ថែមឱជារសឱ្យ កាន់តែឆា្ងញ់ពិសា។មិនតែប៉ុណ្ណោះម្រេចខ្មៅមានអត្ថប្រយោជន៍ល្អបំផុតសុខភាព ដោយសារ តែ វាមាន ផ្ទុកនូវសារធាតុចិញ្ចឹម និង វីតាមីនជាច្រើន ដូចជា៖ ជាតិដែក ប៉ូតាស្យូម កាល់ស្យូម ម៉ង់ហ្គាណែ ស័ង្កសី សារធាតុ Chromium វីតាមីន A និង C និង សារធាតុចិញ្ចឹមដទៃទៀត។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍សុខភាព ទាំង ១០ នៃម្រេចខ្មៅ
១. បង្កើនការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹម
២. ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារ
៣. រំញោចចំណង់អាហារ
៤. សម្របសម្រួលការបាត់បង់ទំងន់
៥. បន្ថយជាតិពុលក្នុងខ្លួន
៦. ជួយជម្រះការកកស្ទះ
៧. ប្រឆាំងនឹងការរលាកសន្លាក់
៨. ប្រឆាំងមហារីក និងការពារជំងឺផ្សេងទៀត
៩. ជាឱសថសង្កត់ចិត្តមិនឱ្យចាប់ខឹង
១០. ព្យាបាលជំងឺធ្មេញ និងបញ្ហាឈឺអញ្ចាញធ្មេញ៕
ប្រែសម្រួលដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ top10homeremedies