CamNews

សុខភាព 

យល់ដឹង៖ អត្ថប្រយោជន៍សុខភាព ១០យ៉ាង នៃការទទួលទានផ្លែល្ហុង

ផ្លែល្ហុង គឺជាប្រភេទផ្លែឈើហូបផ្លែ សម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម និងប្រភេទនៃវីតាមីនដ៏មានសារ
សំខាន់បំផុត សំរាប់សុខភាពរាងកាយប្រចាំថ្ងៃរបស់មនុស្សគ្រប់រូប។ សារធាតុទាំងនោះមានដូចជា៖
វីតាមីន A C K សារធាតុ  niacin​  ម៉ាញ៉េស្យូម  ប៉ូតាស្យូម ប្រូតេអ៊ីន សារធាតុ carotene និងសារធាតុ
natural fiber។

ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពទាំង ១០យ៉ាង  បានមកពីការទទួលទានផ្លែល្ហុង។

១. ការពារប្រឆាំងនឹងជំងឺបេះដូង

២. ជួយរំលាយអាហារបានល្អ

៣. ការពារភ្នែកឱ្យមានសុខភាពល្អ

៤. ជួយព្យាបាលជំងឺខ្វះទឹកសន្លាក់ (ដៃ ជើង)

៥. ជួយឱ្យស្បែកទន់ម៉ដ្ឋស ភ្លឺរលោង

៦. ជួយចិញ្ចឹមសក់ឱ្យរឹងមាំ មានសុខភាពល្អ

៧. ការពារជំងឺមហារីក

៨. ជួយថែរក្សាទម្ងន់

៩. ជួយព្យាបាលជំងឺឈាមរត់ខ្លំាង (លឿន)

១០. ការពារប្រព័ន្ធការពាររាងកាយឱ្យរឹងមាំ៕

 

ប្រែសម្រួលដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ top10homeremedies


Tags: Health Top 10 Health Benefits of Papaya