CamNews

យល់ដឹង 

របៀប ឆាគ្រឿងក្នុងក្រួចឱ្យមានរសជាតិឆ្ងាញ់

គ្រឿងផ្សំ៖

  • គ្រឿងក្នុងក្រួច ៥ ខាំ
  • ត្រកួន ១គីឡូក្រាម (បេះស្លឹកចេញខ្លះ យកតែផ្នែកខ្ចីៗ)
  • ម្ទេស តាមចំណូលចិត្ត ( ចិញ្រ្ចាំឱ្យម៉ត់)
  • ខ្ទឹមស ៥ កំពិស (ចិញ្រ្ចាំឱ្យម៉ត់)
  • ស្ករ ១ស្លាបព្រាបាយ
  • អំបិល ១ស្លាបព្រាបាយ
  • ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
  • ប្រេងខ្យង ១ស្លាបព្រាបាយ
  • ម្សៅស៊ុប ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ



របៀបធ្វើ

  1. យកគ្រឿងក្នុងក្រួចច្របាច់ជាមួយអំបិល រូចលាងទឹកឱ្យស្អាត (ធ្វើបែបនេះបីបួនដង) តែពងក្រួចដាក់ដោយឡែកមិនចាំបាច់លាងច្របាច់វាទេ។
  2. យកគ្រឿងក្នុងក្រួចហាន់តូចៗល្មម។
  3. ដាំទឹកបន្តិច (ដាក់អំបិលបន្តិច) ឱ្យពុះ រួចដាក់គ្រឿងក្នុងក្រួចស្រុះប្រហែល ៥ នាទី តែពងក្រួចមិនចាំបាច់ស្រុះក៏បាន រូចស្រង់ចេញ ដាក់ត្រាំក្នុងទឹកត្រជាក់ប្រហែល ៣ នាទី។
  4. ដាំទឹកបន្ដិចឱ្យពុះ រួចដាក់ប្រេងឆា ២-៣ តំណក់ និងត្រកួនចូលស្រុះប្រហែល ២-៣ នាទី រួចស្រង់ដាក់កញ្រ្ជែងឱ្យស្រស់ទឹក។
  5. ដាក់ប្រេងឆាក្នុងខ្ទះ ដាំឱ្យក្តៅ រួចដាក់ខ្ទឹមសចូលបំពងឱ្យប្រែពណ៌បន្ដិច សឹមដាក់ម្ទេសចូលឆាបីបួនត្រឡប់ សឹមដាក់សាច់ចូល ឆាបីបួនត្រឡប់ រួចបន្ថែមរសជាតិដោយ ស្ករ ទឹកត្រី ប្រេងខ្យង និងម្សៅស៊ុបចូលឆាចូលគ្នាអោយសព្វ។
  6. រំងាស់សាច់ឱ្យស្ងួតទឹក រួចថែមទឹកបន្តិចទៀត រំងាស់រហូតដល់សាច់ឆ្អឹនល្អ ភ្លក្សរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត តែកុំសូវត្រឡប់ខ្លាំង ព្រោះបើត្រឡប់ខ្លាំង នឹងបែកពងក្រួច។ តុបតែងបានតាមតម្រូវចិត្ដ ៕


  7. ប្រែសម្រួល ៖ សារ៉ាត 
  8. ប្រភព៖ CamW3KH

Tags: Cooking