ផ្លែប័រ គឺជាប្រភេទម្យ៉ាង មានអត្ថប្រយោជន៍បំផុត នៅលើពិភពលោក ដែលមានផ្ទុកនូវសារធាតុ
ជាច្រើន ដូចជា៖ វីតាមីន A, B, C, E និង K ក៏ដូចជា សារធាតុទង់ដែង ដែក ប៉ូតាស្បូម ម៉ាញេ
ស្យូម ជាតិសរសៃ ប្រូតេអ៊ីន និង មានសារធាតុជាច្រើន ផ្សេងទៀត។
ផ្លែប័រ ជារុក្ខជាតិហូបផ្លែដ៏មានឱជារសឆ្ងាញ់ពិសា និង ជាឱសថ សំរាប់ព្យាបាលជំងឺយ៉ាងពូកែ
ស័ក្តិសិទ្ធិថែមទៀតផង។
ជួយឱ្យខួរក្បាលឆ្លាតមានសុខភាពល្អ៖ យោងតាមអ្នកជំនាញផ្នែកសុខភាព បានឱ្យថា ផ្លែ
ប័រ គឺជាប្រភពនៃអាហារដ៏ល្អបំផុតសំរាប់សុខភាពខួរក្បាល ដោយសារតែ វាមានផ្ទុកសារធាតុ
omega-3 fatty acids និង វីតាមីន E ខ្ពស់។ សារធាតុ omega-3 fatty acids មានតួនាទីថែរក្សា
ខួរក្បាលឱ្យមានសុខភាព ឆា្លតជាងវ័យ និងអាចកាពារពីជំងឺផ្សេងៗ បានយ៉ាងប្រសើរ។ ដូច្នេះ
អ្នកគួរទទួលទានផ្លែប័រ ឱ្យបានទៀងទាត់ ជារៀងរាល់ថ្ងៃ។
ជួយឱ្យបេះដូងមានសុខភាពល្អ៖ យោងតាមការសិក្សា បានបង្ហាញថា មនុស្សដែលទទួល
ទានផ្លែប័រ គឺជួយឱ្យរាងកាយមានកំលាំងខ្លាំងក្លា និង ជំរុញឱ្យបេះដូងមានសុខភាពល្អ មាន
ហានិភ័យតិចតូចនៃជំងឺបេះដូង ជាងមនុស្សដែលមិនបានទទួលទានផ្លែប័រ។
ផ្លែមានផ្ទុកនូវវីតាមីន E ដែលអាចជួយការពារ សារធាតុ cholesterol oxidization និង folate
និង ជួយកាត់បន្ថយគ្រោះថ្នាក់នៃសារធាតុ homocystenine នៅក្នុងឈាម។ ប៉ូតាស្យូម ជួយ
ឱ្យសម្ពាធឈាមដើរស្រួល និង សារធាតុ phytosterols ជួយកាត់បន្ថយសារធាតុខ្លាញ់។
ជួយឱ្យភ្នែកមើលឃើញច្បាស់ និង មានសុខភាពល្អ៖ ផ្លែប័រក៏ដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ដែរ
សំរាប់សុខភាពភ្នែក និង ធ្វើឱ្យភ្នែកមានសុខភាពល្អ ពីព្រោះ នៅក្នុងផ្លែប័រ សម្បូរដោយសារ
ធាតុ carotenoid leutein សារធាតុការពារប្រតិកម្មអ៊ុកស៊ីតដែលអាចការពារភ្នែកពីជំងឺឆ្លងនិង
ភ្នែកខ្សោយ។
អ្នកបានដឹងហើយថា ផ្លែប័រមានអត្ថប្រយោជន៍ យ៉ាងសំខាន់សំរាប់ការពារ និង ទ្រទ្រង់សុខ
ភាពរាងកាយរបស់អ្នក ឱ្យមានសុខភាពល្អ ដូច្នេះ គួរជ្រើសរើស យកផ្លែប័រធ្វើជារបបអាហារ
ប្រចាំថ្ងៃ ដើម្បីទទួលបានសុខភាពរាងកាយរឹងមាំ គ្មានជំងឺ៕
ប្រែសម្រួលដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ top10homeremedies