CamNews

យល់ដឹង 

របៀបស្ងោរជ្រក់មាន់ឱ្យមានរសជាតិឆ្ងាញ់

គ្រឿងផ្សំ៖

មាន់កាប់ជាដុំៗ

គល់ស្លឹកគ្រៃកាត់ជាកង់ៗ កុំអោយវែងពេក

ស្លឹកក្រូចសើច

ទឹកត្រី ម្សៅស៊ុប ស្ករស និងអំបិល

ស្លឹកជីនាងវង ជីបន្លា ស្លឹកខ្ទឹម ហ៊ាន់ជាសសៃតូចល្មម

ក្រូចឆ្មា


 វិធីធ្វើ៖

ដាក់​ទឹក​ចូល​ក្នុង​ឆ្នាំង​សម្លរ ​ដាក់​គល់​ស្លឹក​គ្រៃ ​និង​​ស្លឹកក្រូច​សើច ​ដាំទុក​អោយ​ពុះ​ រួច​ដាក់​មាន់​ បន្ត​ទុក​អោយ​ពុះ​ម្ដង​ទៀត ​សឹម​ដាក់​ទឹក​ត្រី ម្សៅ​ស៊ុប​ ស្ករ​ស ​​និង​អំបិល​ ភ្លក់​មើល​អោយ​ល្មម​តាម​ការ​ចូល​ចិត្ត ​។​

បន្ត​រំងាស់ទុ​ក​អោយ​សាច់​មាន់​ផុយ​ សឹម​ដួស​ដាក់​ចាន ​បន្ទាប់​មក​ដាក់​ស្លឹក​ជីនាង​វង​ ជីបន្លា ​ស្លឹក​ខ្ទឹម ​និង​ច្របាច់​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា​ចូល​រួចជា​ការ​ស្រេច ​​( ទទួល​ទាន​ពេល​ម្ហូប​នៅ​ក្ដៅ​ៗ​ទើប​ឆ្ងាញ់​)​ ៕ ​​

ដោយ៖ សារ៉ាត

ប្រភព៖ អេអិនធី


Tags: Cooking Food