CamNews

ជីវិតរស់នៅ 

ស្រីៗ បើមិនចេះស្លសម្លម្ជូរគ្រឿងនេះ មិនបាច់យកប្ដីទេ!!!

គ្រឿងផ្សំ

  • សាច់​(ត្រី/គោ/មាន់/ជ្រូក/ឆ្អឹង​ជំនីរ)លាងទឹក​ឲ្យ​ស្អាត រួចហាន់​ជាកង់ៗ
  • ខ្ទិះ​ដូង​(ខ្ទិះ​ដើម និង​ខ្ទិះ​ចុង​)
  • ម្ជូរ(សណ្ដាន់ក្រៀម/អំពិល​ទុំ/ត្រួយ​អំពិល/ស្លឹក​ម្កាក់/ស្លឹក​ថ្នឹង)​
  • គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង រមៀត សម្បក ឬ​ស្លឹកក្រូច​សើច ខ្ទឹម​ក្រហម ខ្ទឹមស បុកឬ​កិន​ចូល​គ្នាឲ្យ​ម៉ដ្ឋ​
  • ប្រហុកចិញ្ច្រាំ​, សណ្តែក​ដីបុក​, ម្ទេសឆ្អើរចិញ្ច្រាំ​
  • ស្ករត្នោត, ប៊ីចេង, អំបិល, ទឹកត្រី
  • ត្រកួន ឬ​ត្រប់, ស្លឹកក្រូចសើច, ម្ទេសដៃ​នាង

 វិធីធ្វើ

១- ដាក់ឆ្នាំងលើចង្ក្រានឲ្យ​​ក្ដៅបន្ដិច រួច​ចាក់ខ្ទិះដើម​ពាក់កណ្ដាល​ទៅក្នុងឆ្នាំង កូរឲ្យ​​ឈ្ងុយ។

២- ដាក់ម្ទេសឆ្អើរដែលបាន​ចិញ្ច្រាំរួច​ចូល រួចកូរឲ្យ​ឡើង​ពណ៌ល្អ។ បន្ទាប់​មក​ ដាក់​ប្រហុក ​ដែល​ចិញ្ច្រាំ​រួច​ចូល កូរ​ឲ្យ​ឈ្ងុយ​ ទើប​ចាក់គ្រឿង ដែល​បាន​បុក​រួច​ចូលព្រម​គ្នា​ ជាមួយ​សណ្តែក​ដី​បុក ហើយកូរឲ្យ​ចូលជាតិ។

៣- ដាក់គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ(ស្ករ​ត្នោត, ប៊ីចេង, អំបិល, ទឹកត្រី) រួច​ដាក់សាច់​ចូលទុករយៈ​ពេល ប្រហែល​១០នាទី។

៤- បន្ទាប់​មក​ចាក់ខ្ទិះចុងចូលល្មម​លិចសាច់​ រួចដាក់ម្ជូរ​សណ្ដាន់ ឬ​អំពិលទុំ​ចូល​(បើ​ប្រើ​ម្ជូរ​​ស្លឹក​ថ្នឹង​ ស្លឹក​ម្កាក់ ឬ​ត្រួយ​អំពិល​ ចាំ​​ហាន់​ដាក់​ជាមួយ​បន្លែក្រោយគេ​​)

៥- ភ្លក្ស​មើលឲ្យ​បាន​រសជាតិ​ប្រៃផ្អែមល្មម រួច​ចាក់ខ្ទិះ​ដើមដែល​នៅសល់ចូល​ ទុកមួយ​អំពុះ ទើបដាក់​ចុះជាការ​ស្រេច។ នៅពេលដួស​ទទួល​ទាន​ កុំ​ភ្លេច​យកម្ទេសដៃ​នាង​ និងស្លឹក​ក្រូ​ច​សើច​មក​ហាន់​​រោយ​​ពីលើដើម្បី​លម្អ​ និង​មាន​ក្លិន​កាន់តែ​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​៕



អត្ថបទ៖ សារ៉ាត​

ប្រភព៖ archphkai