គ្រឿងផ្សំ
-ឆ្អឹងជំនីមាន់ ១គីឡូក្រាម ក្នុងទឹកប្រមាណ ៧ ទៅ ៨ពែង (២៣៧មីលីលីត្រ ឬ ១៦ស្រាបព្រាកាហ្វេ)។
វិធីធ្វើម្ហូប
-កាប់ឆ្អឹងជំនី ជាដុំធំៗ លាងឈាមនឹងវត្ថុកខ្វក់ឲ្យស្អាត
-ដាំទឹកឲ្យពុះ រួចដាក់ឆ្អឹងជំនីមាន់ ចូលទៅរង់ចាំរហូត ដល់ទឹកចាប់ផ្តើមពុះម្តងទៀតបន្ថយ
ភ្លើងអោយនៅខ្សោយៗ រួចហើយទើបចាំដួសពពុះចេញ។ ប្រសិនបើទឹកស្រកខ្លះនោះសូម
បន្ថែមទឹកបន្តិច រម្ងាស់ប្រមាណ ៤០ទៅ ៥០នាទី ជាការស្រេច៕
ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ Cooking Cambodian