យោងតាមការស្រាវ អ្នកវិទ្យាសាស្រ្ត អាមេរិក បានបង្ហាញថា នៅក្នុងសាច់ក្រហមមាន
ផ្ទុកទៅដោយ សារធាតុ ខានីទីន(carnitine) ដែលអាចចូលទៅបំផ្លាញ សរីរាង្គខាង ក្នុង
មនុស្ស ដែលទទួលទាន សាច់គោច្រើន។
អ្នកវិទ្យាសាស្រ្តអាមេរិក បានបន្តទៀតថា អ្នកដែលទទួលទានសាច់គោក្រហមច្រើន នឹង
ធ្វើឱ្យកើនឡើង នូវសារធាតុខ្លាំងខ្ពស់ ប្រឈមមុខនឹងជំងឺបេះដូង និងជំងឺស្ទះសរសៃឈាម។
ដូច្នេះ ប្រសិនបើ លោកអ្នក ទួលទានសាច់គោទៀងទាត់ ចាប់ពី ៧០ក្រាម ក្នុង១ថ្ងៃ ពិត
ណាស់ លោកអ្នក នឹងទទួលរងនូវគ្រោះថ្នាក់ នៃជំងឺខាងលើនេះជាក់ជាមិនខាន៕
ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ BBC