CamNews

ជីវិត និងការងារ 

វិធីធ្វើម្ហូប៖ ទាខ្វៃ ក្រូចពោធិសាត់

គ្រឿងផ្សំ:
- ទាខ្វៃ ១ក្បាល
-ប្រេងឆា ស្លាបព្រា
-ខ្ទឹមបារាំង ដុំហាន់ស្ដើងៗ
-ខ្ទឹមស ដុំចិញ្ច្រាំឱ្យម៉ដ្ឋ
-ទឹកខ្ញី ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកក្រូច ពោសាត់ស្លាបព្រា
-ទឹកក្រូចឆ្មារ ស្លាបព្រា
-ស្ករ
-ប៊ីចេង
-
ស្ពៃសគីឡូ


-
វិធីចំអិន:
ដំបូង
ហាន់ទាខ្វៃជាដុំតូចៗ ដាំខ្ទះឱ្យក្តៅ ចាក់ប្រេងឆាចូល គ្រលែងឱ្យសព្វ ឆាខ្ទឹម
បារាំង ៣នាទី ទើប
ដាក់ខ្ទឹម  ទឹកខ្ញីលាយជាមួយទឹកក្រូចពោសាត់ និង ទឹកក្រូច
ឆ្មា ឆាចូលគ្នា
នាទី រួចចាក់ដាក់ចាន

បន្ទាប់មក ឆាទាខ្វៃនៅក្នុងខ្ទះក្តៅខ្លាំង ៣នាទី ចាក់ដាក់ចានទុកឱ្យ ត្រជាក់ចំហុយ
ស្ពៃស
នៅក្នុងខ្ទះ ជាមួយប្រេងឆា គ្របស្ពៃទុកឱ្យឆ្អិន រួចហើយរៀបដាក់ក្នុងចាន

ចុងក្រោយ  ឆាសាច់ទា  ជាមួយគ្រឿងផ្សំ  លាយរួចចូលគ្នា២នាទី  រួចចាក់ដាក់ពី
លើស្ពៃស
ជាការស្រេច

ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ Cooking Cambodian


Tags: Lifestyle duck food with orange