CamNews

ជីវិត និងការងារ 

វិធីធ្វើម្ហូប៖ នំបញ្ចុក ទឹកញំា

 គ្រឿងផ្សំ    
-នំបញ្ចុក ១ គ.ក្រ      
-សាច់ជ្រូក ហាន់ចំណិត៤ជ្រុង ៤ ស្លាបព្រាបាយ      
-ស្បែកជ្រូកស្ងោរឆ្អិន ហាន់ជាសរសៃ ៣ ស្លាបព្រាបាយ      
-បង្គាក្រៀម ១ ស្លាបព្រាបាយ
-គល់ស្លឹកគ្រៃ ហាន់ ១ ស្លាបព្រាបាយ      
-ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ      
-ស្ករត្នោត ១/២ ស្លាបព្រាបាយ      
-ខ្ទឹមស ៥ កំពឹស      
-ទឹកក្រូចឆ្មារ ១ ស្លាបព្រាបាយ      
-ម្ទេស ៥ គ្រាប់      
-ក្បាលខ្ទិះដូង ១ ចានចង្កឹះ     
-ម្ទេសម៉ដ្ឋ តាមចូលចិត្ត      
-ប៊ីចេងអាជីណូម៉ូតូ ឬម្សៅស៊ុបរ៉តឌឺ បន្តិចបន្តួច       
-បន្លែផ្សេងៗ មានត្រសក់ ត្រយូងចេក ត្រកួន, ព្រលឹត, ផ្កាស្នា,ល្ហុង ហាន់ ឬ កោសជាសរសៃ
រួមជាមួយផ្លែឈើរសជាតិជូរផ្សេងៗ ដូចជាស្វាយខ្ទី, ម្នាស់, ម្កាក់ ហាន់ជាដុំ ៤ជ្រុងតូចៗ។  

វិធីធ្វើ:

ដំបូង   ធ្វើទឹកញាំ   ដោយបុកខ្ទឹម  ម្ទេស   លាយជាមួយទឹកត្រី ស្ករត្នោត ប៊ីចេង អាជីណូម៉ូតូ
ឬម្សៅស៊ុបរ៉តឌី ក្រូចឆ្មារ ភ្លក្សរសជាតិ។ រួចយក ដូងទុំកោសមកពូតជាក្បាលខ្ទិះ ១ចានចង្កឹះ
ទុកលាយជាមួយទឹកញាំ ឬយកមកលាយជាមួយទឹកញាំ ដែលបានត្រៀមរួច ជាការស្រេច៕

ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ Cooking Cambodian


Tags: Lifestyle khmer noodle