CamNews

ជីវិត និងការងារ 

វិធីធ្វើម្ហូប៖ បុកល្ហុង បាយដំណើប ស្លាបមាន់អាំង

គ្រឿង​ផ្សំ
-ល្ហុង​ឈូស
-ស្ពៃបូកគោ
-ក្រូចឆ្មារ
-ត្រកួន
-ស្ពៃក្ដោប
-ជី​ររណារ
-សណ្ដែក​កួរ
-ខ្ទឹមស
-ម្ទេស
-ប៉េងប៉ោះ
-ក្ដាមប្រៃ
-ការ៉ុត
-សណ្ដែក​ដីលីង
-បង្គា​ក្រៀម
-កាពិ
-ស្ករស
-ប៊ីចេង
-​ទឹកត្រី

គ្រឿង​ផ្សំ​ស្លាបមាន់​អាំង និង បាយដំណើប
-ស្លាប​មាន់
-អំបិល
-ស្ករស
-ប៊ីចេង
-ម្សៅស៊ុប
-​រំដេង
-បាយដំណើប

វិធីធ្វើ៖
មុន​ដំបូង ​បុក​ខ្ទឹមស ​ម្ទេស ក្ដាមប្រៃ បង្គា​ក្រៀម ស្ករស ប៊ីចេង ទឹកត្រី និង ​កាពិចូល​គ្នា រួច
​ដាក់​ ល្ហុង​ចូល​ដោយ​ប្រើ​អង្រែ​ជ្រំ​តិច​ៗ រួច​ច្របាច់​ក្រូច​ឆ្មារ​ចូល​។ ​ត្រកួន​ឈូស     ​អាច​បុក
​ចូល​ក្នុង​ត្បាល់ ឬ​ ក៏​រៀប​ដាក់ចាន​ញ៉ាំ​ស្រស់ៗ​ ជាមួយ​ជីររណារ សណ្ដែក​កួរ ប៉េងប៉ោះនិង
​ស្ពៃ​​ តែ​ម្ដង​ ជាការស្រេច៕

ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ Cooking Cambodian


Tags: Lifestyle khmer food