គ្រឿងផ្សំ
- បង្គា 12 ទៅ 14 ក្បាល
- ទឹកឃ្មុំ 2 ស្លាបព្រា
- ប្រេងឆា 2 ស្លាបព្រា + 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកក្រូចឆ្មា 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្ទឹមសជញ្ជ្រាំ 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- អំបិល និងម្រេច
- ខ្ទឹម(ដើម) 2 ដើម កាត់ខ្លីៗប្រវែង 5 សង់ទីម៉ែត្រ
- ក្រូចឆ្មា 2 ឬ បីចំណិត
វិធីចំអិន
១/ លាយគ្រឿងផ្សំ ទាំងអស់បញ្ចូលគ្មា ដើម្បីធ្វើទឹកជ្រលក់លើកលែងតែបង្គា និងខ្ទឹមដើម។
២/ លាងបង្គា និង ចម្រោះទឹក បន្ទាប់មក ប្រឡាក់បង្គាជាមួយ ទឹកជ្រលក់ទុកឲ្យ ចូលជាតិ
យ៉ាងតិច 30 នាទី។
៣/ ឡប់ឡែប្រេងឆាជាមួយនឹងខ្ទះ ពេលប្រេងឆាក្តៅ ដាក់បង្គាចូលឆាប្រហែល ៥ នាទី។
៤/ ហាន់ខ្ទឹមបារាំង រួចបង់ចូលក្នុងខ្ទះបង្គា រួចឆាត្រលប់ឲ្យលឿន
៥/ ដួសបង្គាដាក់ក្នុងចាន ជាការស្រេច៕
ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ Cooking Cambodian