CamNews

ជីវិត និងការងារ 

វិធីធ្វើម្ហូប៖ ឆា​បង្គា​ ទឹ​កឃ្មុំ

គ្រឿ​ងផ្សំ​
- បង្គា​ 12 ទៅ​ 14 ក្បា​ល
- ទឹ​កឃ្មុំ​ 2 ស្លា​បព្រា​
- ប្រេ​ងឆា​ 2 ស្លា​បព្រា​ + 1 ស្លា​បព្រា​កា​ហ្វេ​ ​
- ទឹ​កក្រូ​ចឆ្មា​ 1 ស្លា​បព្រា​កា​ហ្វេ​
- ខ្ទឹ​មសជញ្ជ្រាំ​ 1 ស្លា​បព្រា​កា​ហ្វេ​
- អំ​បិ​ល និ​ងម្រេ​ច
- ខ្ទឹ​ម(ដើ​ម) 2 ដើម​ កាត់​ខ្លី​ៗប្រ​វែ​ង 5 សង់​ទី​ម៉ែ​ត្រ​
- ក្រូ​ច​ឆ្មា​ 2 ឬ បី​ចំណិ​ត

វិ​ធី​ចំ​អិ​ន
១/ លា​យគ្រឿ​ងផ្សំ​ ទាំ​ងអស់​បញ្ចូ​លគ្មា ​ដើ​ម្បី​ធ្វើ​ទឹ​កជ្រ​លក់​លើ​កលែ​ងតែ​បង្គា​ និង​ខ្ទឹ​មដើ​ម។
២/ លា​ងបង្គា​ និ​ង ចម្រោះ​ទឹ​ក បន្ទាប់មក ប្រ​ឡា​ក់​បង្គា​ជា​មួយ​   ទឹក​ជ្រ​លក់​ទុ​កឲ្យ​ ចូ​លជា​​តិ​
យ៉ា​ងតិ​ច 30 នា​ទី​។​
៣/ ឡ​ប់​ឡែ​ប្រេ​ងឆា​ជា​មួ​យនឹ​ងខ្ទះ​ ពេ​លប្រេង​ឆា​ក្តៅ​ ​ដា​ក់​បង្គា​ចូ​លឆា​ប្រ​ហែ​ល  ៥ នា​ទី​។  
៤/ ហា​ន់ខ្ទឹ​មបា​រាំ​ង រួ​ចបង់​ចូល​ក្នុងខ្ទះ​បង្គា​ រួ​ចឆា​ត្រ​លប់​ឲ្យ​លឿ​ន
៥/ ដួ​សបង្គា​ដាក់​ក្នុ​ងចា​ន ជាការស្រេច៕

ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ Cooking Cambodian


Tags: Lifestyle khmer food