CamNews

សម្រស់ 

ធ្វើយ៉ាងណា​ដើម្បី​ចៀសវាង សក់​ឆាប់​ស្កូវ ?

ការពិសោធ​បែប​វិទ្យាសាស្ដ្រ​ជាច្រើន ក្នុង​រយៈពេល​ច្រើន​ឆ្នាំ​ចុង​ក្រោយនេះ បង្ហាញថា សមាសធាតុ​មួយចំនួន​ក្នុង​រាងកាយ និង​ពណ៌​របស់​សក់ មាន​ទំនាក់ទំនង​នឹង​គ្នា ដូច្នេះ​ការថែទាំ​សក់​ដោយ​យកចិត្តទុកដាក់​ជាប្រចាំ នឹង​អាចជួយ​ពន្យា​ពេល មិនឱ្យ​សក់​ឆាប់​ស្កូវ។



សក់​ឆាប់​ស្កូវ ដោយសារតែ​ខ្វះ​ជាតិ​បំប៉ន
 
ជាក់ស្ដែង​បានបង្ហាញ​ថា ការខ្វះ​ប្រូតេអ៊ីន និង​របប​អាហារ​បំប៉ន​មិនមាន​តុល្យភាព​ក្នុង​រយៈពេល​យូរ គឺជា​មូលហេតុ​មួយ​ដែលនាំឱ្យ​សក់​ឆាប់​ស្កូវ។ ក្រៅពីនេះ ការខ្វះ​ជាតិ​ដែក ជាដើម​ក៏​អាច​នាំឱ្យ​សក់​ឆាប់​ស្កូវ​បានដែរ។ ជាតិ​ដែក មាន​ច្រើន​នៅក្នុង​ស៊ុត ថ្លើម ផ្សិត ក្បាល​បង្កង សណ្ដែក​ស្ងួត។ល។
 
ការពិសោធ​ផ្នែក​ពេទ្យវិទ្យា​មួយ បានឱ្យដឹងថា របប​អាហារ​ដែល​ខ្វះ​វីតាមីន ក្រុម B ដូចជា B1, B6, B2 ក្នុងពេល​វែង ជា​មូលហេតុ​សំខាន់​ធ្វើឱ្យ​សក់​របស់​អ្នក​មិន​នៅ​ខ្មៅ​បានយូរ ដូច្នេះ គួរតែ​បន្ថែម​អាហារ​ដែលមាន​ផ្ទុក​វីតាមីន​ខាងលើ​ឱ្យបាន​ច្រើន​នៅក្នុង​ពេលបាយ។ អាហារ​ដែល​សម្បូរ​វីតាមីន​ក្រុម B មានដូចជា​ប្រភេទ​សណ្ដែក ថ្លើម​សត្វ បេះដូង ទឹកដោះគោ ស៊ុត និង​បន្លែ​មាន​ស្លឹក។
 
អាហារ​មួយចំនួន ដែលមាន​ប្រយោជន៍​ដល់​សក់
 
យោងតាម​ក្បួន​ពេទ្យ​បុរាណ សក់​ឆាប់​ស្កូវ គឺ​បណ្ដាលមកពី ថើ្ល​ម តម្រងនោម និង​ឈាម មាន​បញ្ហា ប៉ុន្ដែ​អ្នក​អាច​ហូប​អាហារ​ខាងក្រោម​ឱ្យបាន​ច្រើន ដើម្បី​ជួយ​ធ្វើឱ្យ​សក់​នៅ​ខ្មៅ​បានយូរ ៖

- អាហារ​ឆ្អិន ៖ សណ្ដែកខ្មៅ ល្ងរ​ខ្មៅ បាយ​ដំណើ​ម​ខ្មៅ សណ្ដែកក្រហម ។ល។
- ប្រភេទ​បន្លែ ៖ ស្ពៃជើងទា ការ៉ុត ស្ពៃ​ក្ដោ​ម​ពណ៌​ស្វាយ ផ្សិត​ខ្មៅ។ល។
- សាច់សត្វ ៖ សាច់​ពពែ សាច់គោ ថ្លើម​ជ្រូក ឆ្លើងសមុទ្រ។ល។
- ផ្លែឈើ ៖ ទំពាំងបាយជូ​ខ្មៅ ប៉ោម ពុទ្ទ្រា ។ល។
- ចំណែក​ល្ងខ្មៅ ក៏​ជា​ថ្នាំបុរាណ​ព្យាបាល​សក់​ឆាប់​ស្កូវ។
 
ជាទូទៅ បណ្ដា​អាហារ​ដែលមាន​ពណ៌​បៃតង ក្រហម លឿង និង​ស្វាយ គឺ​សុទ្ធសឹង​មាន​ផ្ទុក​សារជាតិ​ដែល​ទទួល​ឥទ្ធិពល​ពី​កំដៅថ្ងៃ ហើយ​វា​បង្កើតបានជា​ជាតិ​ដែក​ដែល​អាច​យកមក​ផ្គត់ផ្គង់​ដល់​រាងកាយ ពិសេស​គឺ​វា​មាន​ប្រយោជន៍​ដល់​ការរក្សា​ពណ៌​ខ្មៅ​របស់​សក់។
 


ដោយ ៖ តារា
ប្រភព ៖ XX


Tags: hair beauty gray hair