CamNews

ជីវិត និងការងារ 

វិធីធ្វើម្ហូប៖ មឹកឆា អំបិលម្រេច

គ្រឿងផ្សំ
-មឹក
-ប៉េងប៉ោះ
-សាលាដ
-ស្ករស
-អំបិល
-ក្រូចឆ្មារ
-ប្រេងឆា
-ខ្ទឹមស
-ម្រេច


វិធីធ្វើ
១-
មឹកបន្ទះធំល្អ កន្លះគីឡូ ប្រេងឆា ៣ស្លាបព្រា​  ខ្ទឹមស ៤ដុំ បកសំបកចញ្រ្ផាំអោយម៉ត់ 
ស្ករស   កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ   អំបិល  ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ  ទឹកក្រូចឆ្មា   ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ក្រូចឆ្មា ២-៣ចំណិត    ម្រេច​​ ម៉ត់ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ  សាលាដ ១៥ក្រាម  ប៉េងបោះហាវៃ
១០០ក្រាម។
២- ហាន់មឹក ​ដុំៗ
៣- លាយបញ្ចូលគ្នាមឹក​​ ប្រេងឆា​ ខ្ទឹមស ស្ករស និង អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ   ម្រេច
គ្របទុក ២០នាទី​។
៤- ដាំខ្ទះអោយក្តៅ   ឆាមឹកដែលបានលាយគ្រឿងរួច ដោយកំដៅភ្លើងខ្លាំង ១-២នាទី ឬ
រហូតមឹកប្រែពណ៌ស បន្តិច​​ រួចរក្សាភ្លើងដដែល​ តែកុំចំអិនមឹករហូតដល់ក្រៀម ចាក់ទឹក
ក្រូចឆ្មា​-អំបិល- ម្រេចជាការស្រេច​៕

ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ Cooking Cambodian


Tags: Lifestyle khmer food