CamNews

ជីវិត និងការងារ 

វិធីធ្វើម្ហូប៖ ការី មាន់

គ្រឿងផ្សំ៖
-សាច់មាន់
-ដំឡូងជ្វាឫដំឡូងបារាំង
-ត្រប់ (មិនបាច់ដាក់ក៏បាន​បើមិនចូលចិត្ត)
-ខ្ទឹមបារាំង
-គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ស្លឹកក្រូចសើច រមៀតរំដេងខ្ទឹមសខ្ទឹមក្រហម -សណ្តែកដីលីង
-ម្ទេសឆ្អើរ
-គ្រឿងការី
-ខ្ទិះដូង
-ប្រហុកឫ​កាពិ
-ស្ករសអំបិលទឹកត្រី

របៀបធ្វើ៖
-កាប់សាច់មាន់ជាដុំ
-ចិតសំបកដំឡូងហើយកាត់ជាដុំៗ។បើប្រើដំឡូងជ្វាត្រូវត្រាំទឹកកំបោរ (កំបោរយាយៗពិសាម្លូ)
-ចិតសំបកត្រប់ហើយចិតជាដុំៗ
-ខ្ទឹមបារាំងបកចំបកចេញរួចហាន់តាមបណ្តោយជាចំនិតៗមិនតូចពេកមិនធំពេក
-កាត់ត្រប់ជា​ដុំៗ
-ម្ទេសឆ្អើរយកសរសៃយកគ្រាប់ចេញរួចត្រាំទឹកអោយរីក។  ចិញ្ច្រាំលាយស្ករ   (ដើម្បីកុំឱ្យហឹរ
ពេក) អោយម៉ត់។ -បុកឫកិនគល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ជាមួយស្លឹកក្រូចសើច រមៀត រំដេង ខ្ទឹមសខ្ទឹម
ក្រហម​សណ្តែកដីលីងរួចដាក់បុក​ច្របល់ជាមួយម្ទេសឆ្អើរ​ចិញ្ច្រាំនិងគ្រឿងការី។
-ចិញ្ច្រាំប្រហុក (បើប្រើកាពិឫប្រហុកសាច់មិនបាច់ចិញ្ច្រាំទេ)
-ចាក់ខ្ទិះដូងន្តិចចូលក្នុងឆ្នាំងរួចដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃបុក និង  ប្រហុកចិញ្ច្រាំចូលលឺងច្របល់ចូល
គ្នារួច​​​ដាក់សាច់មាន់ច្របល់ចូល​គ្នាមួយច្របក់ដាក់ទឹកត្រីអំបិលស្ករបិតគំរប់ឆ្នាំងទុកអោយពុះ
បន្តិច។ ថែមខ្ទិះដូងរួ​ចរំងាស់រហូតសាច់មាន់ជិតផុយទើបដាក់ដំឡូង និង ត្រប់ចូល ទុកអោយ
ពុះម្តងទៀត ដាក់ខ្ទឹមបារាំងចូលភ្លក់ប្រៃផ្អែមរួចជា​​ការ​ស្រេច៕

ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ Cooking Cambodian


Tags: Lifestyle khmer food