CamNews

ជីវិត និងការងារ 

វិធីធ្វើម្ហូប៖ ឆា ក្តៅអន្លង់

គ្រឿង​ផ្សំ
-អន្ទង់
-ខ្ទឹមស 
-ស្លឹកក្រូច​សើច
-ខ្ជាយ 
-រំដេង
-គល់​ស្លឹកគ្រៃ
-ម្ទេស 
-ប៊ីចេង
-ទឹកត្រី
-ខ្លាញ់
-ស្ករ
-ម្រះ​ព្រៅ
-សណ្ដែកដី​ឆ្អិន

របៀប​រៀបចំ​គ្រឿង​ផ្សំ
-យក​អន្ទង់​មក លាង​ជាមួយ​ទឹកអំបិល​ឱ្យអស់ ​ក្អែលខ្មៅៗ​ឱ្យស្អាត បន្ទាប់មក ​ត្រូវ​វះយក
​ពោះចេញ ហើយ​កាត់ជា​កង់ៗ​ល្មម
យក​ទៅបំពង​ ជាមួយ​នឹងខ្លាញ់​ ឱ្យឆ្អិន​ល្មម  មិនត្រូវ
​ឱ្យបែក​សាច់​អន្ទង់​នោះទេ បន្ទាប់មក​ត្រូវដួស​ទុកដោយ​ឡែក។

-ខ្ទឹមស​  ចែកជា​ពីរយក​ទៅ  ចិញ្ច្រាំ​កុំឱ្យ​ម៉ដ្ឋ​ពេក   មួយ​ចំហៀង និង យក​ទៅបុក​ជាមួយ​
គ្រឿង មួយ​ចំហៀង

-ម្ទេសហាន់​ជាចំណិត​វែងៗ
-សណ្ដែកដី​ យកទៅ​បុក កុំ​ឱ្យម៉ដ្ឋពេក
-ម្រះព្រៅ​បេះយក​តែស្លឹក​ហើយ​យកទៅ​លាងទឹក​ឱ្យស្អាត
-ស្លឹកក្រូច​សើច រំដេង ខ្ជាយគល់​ស្លឹកគ្រៃ​  លាងទឹក​ឱ្យស្អាត  ​យកទៅ​ហាន់​ស្ដើងៗ បុក
ចូលគ្នា​ឱ្យម៉ដ្ឋ
បន្ទាប់មក​ ដាក់ខ្ទឹមស​ចូល ​បុក​ចូលគ្នា​ឱ្យម៉ដ្ឋម្ដងទៀត។

របៀប​ធ្វើ
ដំបូង​ ដាក់ខ្ទះ​ឱ្យក្ដៅ​ ដាក់ខ្លាញ់​ឱ្យចូល 
បន្ទាប់មក​ ដាក់ខ្ទឹមស   ​ដែល​ចិញ្ច្រាំ និង ​ម្ទេស
ចូល​ឆា ឱ្យ​ឡើងជើង​អង្ក្រង​ល្មម
បន្ទាប់មក​ដាក់គ្រឿង​បុកចូល​ឆាឱ្យ​ឈ្ងុយ  ហើយ​ដាក់​
អន្ទង់ចូល។
ចុងក្រោយ ​ត្រូវដាក់​ស្ករស ទឹកត្រី និង​ ប៊ីចេង ​រួចភ្លក់​រស់ជាតិ   ហើយ​ដាក់
សណ្ដែកដី​ និង ​ម្រះព្រៅ​ចូល រួចដួស​ដាក់ចាន​ជាការ​ស្រេច៕

ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ Cooking Cambodian


Tags: Lifestyle khmer food