CamNews

សុខភាព 

ទឹកប៉េងបោះ ជួយព្យាបាលជំងឺបេះដូង និង សម្បូរ ដោយវីតាមីន ជាច្រើនប្រភេទ

ក្នុងចំណោមបន្លែទាំងអស់ ផ្លែប៉េងបោះគឺជា បន្លែដែលពេញនិយម និងអត្ថប្រយោជន៍ច្រើន
ជាងគេ សំរាប់សុខភាព ជាមួយនឹងដើម ផ្លែ និង ពណ៌របស់វា គឺពិតជាគួរឱ្យទាក់ទាញបំផុត
សំរាប់ទទួលទាន។ តើលោកអ្នកដឹងថា បន្លែប៉េងបោះ មានអត្ថប្រយោជន៍អ្វីខ្លះ ចំពោះសុខ
ភាព?

១/ កាត់បន្ថយសារធាតុខ្លាញ់ខ្ពស់  (កូលេស្តេរ៉ុល) ទឹកប៉េងប៉ោះ    គឺជាប្រភេទអាហារ
ធម្មជាតិមួយ
ដ៏ល្អបំផុត សំរាប់ព្យាបាលតាមបែបធម្មជាតិ នូវសារធាតុខ្លាញ់នៅក្នុងរាងកាយ
របស់មនុស្ស   ដ៏ពូកែស័ក្តិសិទ្ធិ។
ព្រោះផ្លែប៉េះបោះ ជាប្រភពដ៏ល្អ នៃជាតិសរសៃដែលដើរតួ
នាទី
ដើម្បីជួយបំបែកសារធាតុ LDL ឬ (សារធាតុខ្លាញ់ដ៏អាក្រក់) ក្នុងរាងកាយ។

២/ ព្យាបាលជំងឺបេះដូង ផ្លែប៉េងបោះ  មានផ្ទុកទៅដោយវីតាមីនបេសិច (B6) ដែលអាច

ជួយឱ្យរាងកាយ  បំបែកល្បាយកោសិកា homocystene ចូលទៅក្នុងម៉ូលេគុល ផ្សេងទៀត
ដែលគ្មានការបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់ជំងឺបេះដូង។ សារធាតុ Homocystene  ជាល្បាយ ដែលធ្វើ
ឱ្យសិកាសរសៃឈាម
ខូចខាត និង បង្កឱ្យមានជំងឺបេះដូង។

៣/ សម្បូរណ៍វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ៖ ទឹកប៉េងប៉ោះ គឺជាប្រភពដ៏ល្អបំផុត  នៃវីតាមីនជា
ច្រើន
និង សារធាតុរ៉ែ   រួមទាំងវីតាមីន អ៊េ (A) និង ស៊ី (C)។ ទទួលទានទឹកប៉េងបោះ ១ពែង
ប្រចាំថ្ងៃ  នឹងផ្ដល់ឱ្យអ្នក  នូវវិតាមីន C   ច្រើនជាង ៧៤ភាពរយ និង ភាគរយនៃវីតាមីនA
វីតាមីនទាំងនេះ   នឹងជួយប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ  ដោយបំផ្លាញអាតូម  នៅក្នុងស្ទ្រីមឈាមរបស់
អ្នកដែល
មានកោសិកាខូចខាត ជាពិសេស   វីតាមីនផ្សេងទៀត  ត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុង
ទឹក
ប៉េងប៉ោះ គឺមានវិតាមីន k, B1, B2, B3, B5, B6, ប៉ូតាស្យូម   ម៉ាញេស្យូម ជាតិដែក និង
phosphorous

ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ l​ivestrong


Tags: Lifestyle Benefits of Tomato Juice