CamNews

ជីវិត និងការងារ 

វិធីធ្វើម្ហូប៖ ដង្កូវនាង ចំាសម្បុក

គ្រឿងផ្សំ
-សាច់ជ្រូក ១០០ក្រាម (១ខាំ)
-បង្គាស្រស់ ១០០ក្រាម (១ខាំ)
-ត្រាវ ២៥០ ក្រាម
-ពងមាន់ ២គ្រាប់
-ម្សៅបំពង ២ស្លាបព្រា
-ប្រេងខ្ចង ១ស្លាបព្រាបាយ-
ខ្ទឹមស ២កំពឹស
-ម្រេចម៉ដ្ឋ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្សៅស៊ុប កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ប្រេងឆា ២ចានកង្កឹះ
-ជីវ៉ាន់ស៊ុយ
-ទឹកជ្រលក់

វិធីធ្វើ
ដំបូង ត្រូវ​យកសាច់ជ្រូក និង បង្គា​ស្រស់  មកចិញ្ច្រាំ​ជាមួយខ្ទឹមស និង ជីវ៉ាន់ស៊ុយ
ឱ្យ​ម៉ដ្ឋល្អ  ទើបបន្ថែម ប្រេងខ្ចង  ម្រេច អំបិល  ស្ករស និងម្សៅស៊ុប ច្របល់​ចូលគ្នា
​ឱ្យសប់​ទុកដោយ​ទ្បែក។

រួចយក ត្រាវចិត សម្បក​ឱ្យស្អាត  រួចឈូស​ជាសរសៃ​ស្ដើងៗ  បំបែក​ពងមាន់​យក
តែ​ផ្នែកលឿង​ ដាក់ក្នុង​ចានលាយ​ ជាមួយម្យៅ​បំពង  កូរឱ្យ​ចូលសាច់គ្នា ទើបដាក់
ត្រាវ​ដែលឈូស​ទុកនោះ​ចូល ច្របាច់ ​ជាមួយ​ម្សៅ  ដែល​លាយពង​មាន់  ទាល់តែ​
ទ្បើងស្អិត ទើបឈប់។

ចំណាំ៖ មិនត្រូវ​ថែមទឹកទេ  ព្រោះធ្វើ​ឱ្យត្រាវ​មិនស្អិតល្អ   នៅពេល​ត្រាវស្អិត​ហើយ
ត្រូវយក​មកពូន ​ជាដុំតូចៗ ​ល្មមរាង​ជា ពងក្រពើ យកមកដាក់​សាច់ដែល​ចិញ្ច្រាំធ្វើ
ជាស្នូល​កណ្ដាល។ បន្ទាប់មក ដាក់ខ្ទះ ​លើចង្ក្រាន រួចចាក់​ប្រេងឆា​ចូលទុក ​ឱ្យក្ដៅ
ទើបបង់ ​ដុំត្រាវ​ដែលពូន​ទុកនោះ​    ចូលបំពង​  ក្នុងកម្ដៅ​តិចៗ  ​រយៈពេល១០នាទី
រហូតឡើងស្រួយ។

ចុងក្រោយ  ត្រូវយកត្រាវ​បំពង   ​មកតម្រៀប   ​ក្នុងចាន​ដែលរៀប​ចំ  មាន​សាទ្បាត់
និង ការុត​ដែលឈូស​ជាសរសៃៗ​ មាន រាង​ដូចជា​សម្បុក​សត្វ។

របៀប​ធ្វើទឹក​ជ្រលក់
យក រំដេង និង ខ្ទឹមស ចិតសម្បក​ឱ្យស្អាត   បុកឱ្យម៉ដ្ឋ   ពូតយក​ទឹក មកលាយ​ជា
មួយទឹក​ខ្មេះបន្ដិច ស្ករត្នោត ទឹកក្រូចឆ្មា និងអំបិល រួចភ្លក្សរស់ជាតិ ជាការស្រេច៕

ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ Cooking Cambodian

 


Tags: Lifestyle khmer food