គ្រឿងផ្សំ
-បង្គា ១៥០ក្រាម
-ត្រសក់ ៥០ក្រាម
-ស្ពៃក្ដោបពណ៌ស ៣០ក្រាម
-ស្ពៃក្ដោបពណ៌ស្វាយ ៣០ក្រាម
-ប៉េងប៉ោះ ៥០ក្រាម
-ជីគ្រប់មុខ ១០ក្រាម
-សណ្ដែកដីលីង ១ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកស៊ុបរំដេង ៨ស្លាបព្រាបាយ
-រំដេង ៣ចំណិត
-ខ្ទឹមស ៥ក្រាម
-ខ្ទឹមក្រហម ៥ក្រាម
-ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកខ្មេះ ១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
របៀបរៀបចំគ្រឿងផ្សំ
-បង្គា បកសម្បកចេញលាងឱ្យស្អាត ហើយយកទៅប្រឡាក់ជាមួយប្រេងខ្យង ស្ករត្នោត
ម្រេច ហើយយកទៅអាំង។
-ត្រសក់លាងទឹកឱ្យស្អាត ហើយឈូសជាសរសៃៗ
-ស្ពៃក្ដោបស និងស្ពៃក្ដោបស្វាយលាងទឹកឱ្យស្អាត ហើយឈូសជាសរសៃៗ
-ប៉េងប៉ោះលាងទឹកឱ្យស្អាត ហើយកាត់ជាសរសៃៗ
-ជីគ្រប់មុខលាងទឹកឱ្យស្អាត ហើយបេះយកតែស្លឹក
-រំដេងហាន់ឱ្យល្អិត ហើយយកទៅបុកឱ្យម៉ដ្ឋ ពូតយកតែទឹក
-ខ្ទឹមក្រហម និងខ្ទឹមសលាងទឹកឱ្យស្អាត ចិញ្ច្រាំឱ្យម៉ដ្ឋហើយយកទៅត្រាំជាមួយទឹកខ្មេះ
-មុននឹងក្លាយទៅជា ទឹកជ្រលក់រំដេង ជាដំបូង ត្រូវយកទឹករំដេង ដាក់លាយជាមួយ
ទឹកខ្មេះដែលត្រាំជាមួយខ្ទឹមលាយ ចូល គ្នា ហើយត្រូវដាក់ទឹកត្រីចូលជាការស្រេច។
របៀបធ្វើ
ជាដំបូងយកបន្លែទាំងអស់ដែលមានត្រសក់ ស្ពៃក្ដោបពណ៌ស ស្ពៃក្ដោបពណ៌ក្រហម
ប៉េងប៉ោះ ជីគ្រប់មុខលាយចូលគ្នា បន្ទាប់មកត្រូវដាក់បង្គាចូល ស្រូបទឹកសុះរំដេង
ហើយច្របល់ចូលគ្នាឱ្យសព្វ ទើបដាក់សណ្ដែកដីចូល រួចដួសដាក់ចានជាការស្រេច។
ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ Cambodiain Cooking