CamNews

ជីវិត និងការងារ 

វិធីធ្វើម្ហូប៖ ភ្លា ត្រីអណ្តែង

គ្រឿងផ្សំ
-ត្រី អណ្តែង
-ស្លឹកខ្ទឹម
-ស្លឹកក្រូចសើច
-ជីអង្កាម
-ក្រូចឆ្មារ
-ទឹកត្រី
-រំដេង
-ខ្ទឹមក្រហម
-អង្ករលីង

វិធីធ្វើ

១- ត្រីអណ្តែង១ក្បាល ៣០០ក្រាម    ដើមខ្ទឹមហាន៉ទទឹងស្តើងៗ ២ដើម   ខ្ទឹមក្រហមហាន់
ទទឹងស្តើងៗ ១ស្លាបព្រាបាយ   រំដេងហាន់ល្អិត  ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ ស្លឹកជីអង្កាម ១/២ចាន
ចង្កឹះ  ស្លឹកក្រូចសើច   ហាន់ល្អិត  ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ   អង្ករលីងបុកអោយល្អិត ២ស្លាបព្រា
បាយ ម្ទេសម៉ដ្ឋ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ ទឹកក្រូចឆ្មារ ៣ស្លាបព្រាបាយ។

២-
កោសរំអិលត្រី  រួចវះពោះ លាងអោយស្អាត យកទៅអាំង    អោយឆ្អិនល្មម ហើយបេះ
យកឆ្អឹង ចេញ ចញ្រ្ចាំង តិចៗ។
៣- ប្រឡាក់សាច់ត្រីនេះ ជាមួយ អង្ករលីង ម្ទេសម៉ដ្ឋ រំដេង ដើមខ្ទឹម និង  ស្លឹកក្រូចសើច។

៤​- ថែមទឹកត្រី ទឹកក្រូចឆ្មារ ហើយរោយស្លឹកជីអង្កាម  ភ្លក្សអោយល្មមតាមត្រូវការ  ទទួល
ទានជាមួយនឹងអន្ទក់ខ្ចី ដូចជាស្ពៃក្តោប សណ្តែកកួរ និងស្លឹកជីនាងវង៕

ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ Cooking Cambodian


Tags: Lifestyle khmer fish food