គ្រឿងផ្សំ
-ស្ករស
-គល់ស្លឹកគ្រៃ
-ទឹកសុទ្ធ
វិធីធ្វើ
១-ស្លឹកគ្រៃ ១០០ក្រាម (២-៣ដើម) ទឹកស្ករ ១២០ក្រាម ទឹកសុទ្ឋ ៥០០ក្រាម
២- យកស្លឹកគ្រៃ មកលាងអោយស្អាត កាត់ជាកំណាត់ខ្លីៗ ដំអោយបែក
៣- ដាក់ឆ្នាំងស្ងោ ជាមួយទឹកអោយពុះ រហូតដល់ទឹកស្លឹកគ្រៃចេញ មកលាយ
ជាមួយទឹកជាពណ៌បៃតង ទុកមួយស្របក់ ទើបលើកចេញ ត្រងច្រោះយកដើម
ស្លឹកគ្រៃចោល ថែមទឹកស្ករ ភ្លក្សមើលតាមចូលចិត្ត ។
៤- ពេលពិសា ត្រូវដួសទឹកកកដាក់កែវ ចាក់ទឹកស្លឹកគ្រៃ ចូលពិសាតែម្តង។
អត្ថប្រយោជន៍៖
ស្លឹកគ្រៃ មានវីតាមីន A ផូស្វ័រ កាល់ស្យូម ជួយបន្ថែមក្លិន និង គ្រឿងផ្សំរសជាតិ
ដល់អាហារ។ ជាពិសេស វាមានគុណប្រយោជន៍ផ្នែកឱសថថែមទៀតផង អាច
បំបាត់ឆ្អល់ពោះ ហើមពោះ ចុកសៀត បញ្ចុះទឹកនោម បញ្ចេញញើស បន្ថយ
ជាតិពុលក្នុងរាងកាយ ព្រមទាំងជួយ បន្ថយសម្ពាធឈាមខ្ពស់ ប៉ូវភ្នែក ប៉ូវឆ្អឹង
ធ្មេញ និង ជួយការពារមិនឱ្យមានជំងឺមហារីក ។
អ្នកអាច យកគល់ស្លឹកគ្រៃចាស់ ហាន់ស្តើងៗ លីងអោយឡើងពណ៌លឿង ឆុង
ធ្វើទឹកតែ ពិសាម្តង ១ពែង ១ថ្ងៃ៕
ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ khmerfood