CamNews

ជីវិត និងការងារ 

វិធីធ្វើម្ហូប៖ សម្ល ម្ជូរខ្ទិះ សាច់គោ

គ្រឿងផ្សំ
-សាច់គោ
-ម្នាស់
-សណ្តែកកួរ
-គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់
-ស្លឹកក្រូចសើច
-រមៀតរំដេង
-ខ្ទឹមស
-ខ្ទឹមក្រហម
-ម្ជូរសណ្តាន់ ឫ អំពិលទុំ
-សណ្តែកដីលីង
-ម្ទេសឆ្អើរ
-គ្រឿងការី
-ខ្ទិះដូង
-ប្រហុក ឫ កាពិ
-ស្ករស
-អំបិល
-ទឹកត្រី

របៀបធ្វើ
ដំបូង ហាន់សាច់គោ ជាបន្ទះតូចៗ  កាត់ម្នាស់ជាដុំតូចៗ និង កាត់សណ្តែកកួរ ខ្លីៗ។​ រួច ម្ទេស
ឆ្អើរ  យកសរសៃ   យកគ្រាប់ចេញ   រួចត្រាំទឹកឱ្យរីក  ចិញ្ច្រាំលាយស្ករ (ដើម្បីកុំឱ្យហឹរពេក) ឱ្យ
ម៉ត់។ បន្ទាប់មក បុកឫកិន គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ជាមួយស្លឹកក្រូចសើច  រមៀតរំដេង  ខ្ទឹមស ខ្ទឹម
ក្រហម សណ្តែកដីលីង រួចដាក់បុកច្របល់ ជាមួយម្ទេសឆ្អើរចិញ្ច្រាំ និង គ្រឿងការី។

រួចចិញ្ច្រាំប្រហុក   (បើប្រើកាពិ ឬ ប្រហុកសាច់ មិនបាច់ចិញ្ច្រាំទេ)។ ចាក់ខ្ទិះដូង បន្តិចចូលក្នុង
ឆ្នាំង រួចដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃបុក និងប្រហុកចិញ្ច្រាំចូល លឺងច្របល់ចូលគ្នា រួចដាក់សាច់គោចូល
គ្នា។

ចុងក្រោយ ដាក់ម្ជូរសណ្តាន់ ឫ អំពិលទុំ រួចដាក់ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ  បិតគំរប់ឆ្នាំង   ទុកឱ្យពុះ។
ថែមខ្ទិះដូង  រួចរំងាស់  រួចដាក់ម្នាស់ និង  ​​សណ្តែកកួរចូល ទុកឱ្យទឹកពុះ ម្តងទៀត រួចភ្លក្សរស
ជាតិ ជា​​ការស្រេច៕

ដោយ៖ វណ្ណៈ
ប្រភព៖ Cooking Cambodian


Tags: Lifestyle khmer food