CamNews

ជីវិតរស់នៅ 

អាហារសមុទ្រស្រស់ជួយកាត់បន្ថយ គាំងជម្ងឺបេះដូង


យល់ដឹង៖ តាមការស្រាវជា្រវថ្មីមួយបានអោយដឹងថា ការបរិភោគអាហារសមុទ្រ
ស្រស់ជារៀងរាល់សប្ដាហ៍ គឺអាចជួយកាត់បន្ថយជម្ងឺគាំងបេះដូងបានរហូតដល់
ទៅ ៥០ ភាគរយ។ នេះមានន័យថា​ អាហារសមុទ្រពិតជាមានសារធាតិចិញ្ចឹម
គ្រប់គ្រាន់ក្នុងការ ជុំរុញចង្ចាក់បេះដូងមានដំណើរការកាន់តែល្អ។

អាហារសំខាន់ៗទាំងនោះរួមមាន៖
១. ក្ដាមសមុទ្រ
     កា្ដមសមុទ្រ មានផ្ទុកទៅដោយ selenium និង chromium កាល់ស្សូម(Calcium)
     និងជាពិសេសគឺស័ង្កសី។ អ្នកជំនាញក៏បាននិយាយដែរថា កា្ដមគឺមានផ្ទុក
     ទៅដោយOmega-3 ដ៏ខ្ពស់ដែលអាចជួយកាត់បន្ថយការឡើងឈាមដែល
     មានភាពខុសប្រក្រតីផងដែរ។

 

២. ខ្យងងាវសមុទ្រ
    
ក្នុងងាវសមុទ្រគឺមានផ្ទុកទៅដោយ​អាស៊ីត (tyrisine) ដែលជួយអោយដង
      ខ្លួនយើងរឹងមុំា។ វាក៏មានផ្ទុកសារធាតុប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ ព្រមទាំងជាតិ Omega-3
      ដែលជួយកាត់បន្ថយជាតិ cholesterol ក្នុងខ្លួនផងដែរ។ លើសពីនេះទៅទៀត
​​​​​​      គឺវាមានផ្ទុកវីតាមីន​ A, C និង B12 ដែលអាចជួយអោយយើងមានថាមពលក្នុង
      ខ្លួនកាន់តែក្លាំង។


៣.​ ត្រីសូម៉ុង

  ​     ត្រីសូម៉ុងមានសារធាតុអំបិល ដែលជួយទ្រទ្រង់រាង្គកាយប្រឆាំងនឹងជំម្ងឺ
       គ្រប់ប្រភេទ បេះដូង ចង្វាក់ឈាម និងជាពិសេសគឺជម្ងឺភ្នែក។

 

ដោយ​​៖ សារិន
ប្រភព៖ dailymail

 

 

 

 


Tags: lifestye health seafood