យល់ដឹង៖ តាមការស្រាវជា្រវថ្មីមួយបានអោយដឹងថា ការបរិភោគអាហារសមុទ្រ
ស្រស់ជារៀងរាល់សប្ដាហ៍ គឺអាចជួយកាត់បន្ថយជម្ងឺគាំងបេះដូងបានរហូតដល់
ទៅ ៥០ ភាគរយ។ នេះមានន័យថា អាហារសមុទ្រពិតជាមានសារធាតិចិញ្ចឹម
គ្រប់គ្រាន់ក្នុងការ ជុំរុញចង្ចាក់បេះដូងមានដំណើរការកាន់តែល្អ។
អាហារសំខាន់ៗទាំងនោះរួមមាន៖
១. ក្ដាមសមុទ្រ
កា្ដមសមុទ្រ មានផ្ទុកទៅដោយ selenium និង chromium កាល់ស្សូម(Calcium)
និងជាពិសេសគឺស័ង្កសី។ អ្នកជំនាញក៏បាននិយាយដែរថា កា្ដមគឺមានផ្ទុក
ទៅដោយOmega-3 ដ៏ខ្ពស់ដែលអាចជួយកាត់បន្ថយការឡើងឈាមដែល
មានភាពខុសប្រក្រតីផងដែរ។
២. ខ្យងងាវសមុទ្រ
ក្នុងងាវសមុទ្រគឺមានផ្ទុកទៅដោយអាស៊ីត (tyrisine) ដែលជួយអោយដង
ខ្លួនយើងរឹងមុំា។ វាក៏មានផ្ទុកសារធាតុប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ ព្រមទាំងជាតិ Omega-3
ដែលជួយកាត់បន្ថយជាតិ cholesterol ក្នុងខ្លួនផងដែរ។ លើសពីនេះទៅទៀត
គឺវាមានផ្ទុកវីតាមីន A, C និង B12 ដែលអាចជួយអោយយើងមានថាមពលក្នុង
ខ្លួនកាន់តែក្លាំង។
៣. ត្រីសូម៉ុង
ត្រីសូម៉ុងមានសារធាតុអំបិល ដែលជួយទ្រទ្រង់រាង្គកាយប្រឆាំងនឹងជំម្ងឺ
គ្រប់ប្រភេទ បេះដូង ចង្វាក់ឈាម និងជាពិសេសគឺជម្ងឺភ្នែក។
ដោយ៖ សារិន
ប្រភព៖ dailymail